was successfully added to your cart.

Inada startte met het fabriceren van massagestoelen reeds in 1962; al 60 jaar de specialist in de meest bijzondere massagestoelen. Zoals de Dreamwave met recht dé beste massagestoel ter wereld werdt genoemd.

RelexZ is de officiële distributeur en leverancier van de Inada massagestoelen in Europa. De Inada massagestoelen zijn de beste ter wereld!  Waarom is Inada de beste ?  Inada maakt geen magnetrons, TV’s, radio’s , en ook nog een beetje  massagestoelen erbij zoals andere producenten wel doen. Inada wil simpelweg massagestoelen maken, die de allerbeste massage geven, die het dichtst bij  de kunde van een professionele therapeut komen, of deze zelfs overtreffen. De DreamWave ™ van Inada, is het resultaat van jarenlang onderzoek, testen, en compromisloze aandacht voor detail en design. Maar liefst 50 miljoen dollar is geinvesteerd in de DreamWave ™  om tot het beste resultaat te komen.

Preview!

Wordt verwacht einde zomer 2024: De Inada Icocoon, de meest ontspannende massage / RelexZzzz stoel ter wereld!  Check deze You tube video!

 Family Inada Icocoon; The most relaxing chair ever!

 

 

Inada Therapina Robo, wederom een nieuwe maatstaaf in het massagestoelen segment met 4D stretching, Lymfe drainage en A.I.  techniek.

Zie hier de intro video van de Therapina Robo op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=MvvHER0cPWI

Inada massagestoelen zijn ontworpen ter verbetering van natuurlijke genezing en wellness.

 Dit alles dankzij de genezende kracht van shiatsu massage met behulp van onberispelijke Japanse kwaliteit en design. Dit kunt u niet zien of voelen via internet, en wij kunnen wel een heel mooi verhaal ophangen, mooie foto’s en filmpjes tonen, pas als u een Inada massagestoel heeft getest ( en het liefst na ook vele andere merken), dan weet u wat u wilt en kunt u pas echt de waarde inschatten van de verschillende producten.

Een hoog geprijsde elektrische massagestoel hoeft niet de beste of meest geschikte voor u te zijn, Echter, als u de verschillen niet kent, bent u nog steeds onwetend, en weet u ook niet welke waarde de massagestoel voor u zal kunnen hebben in de toekomst.

Zo zien we verschillende merken massagestoelen op bijvoorbeeld marktplaats verschijnen, stoelen die het net niet zijn (of die het achteraf helemaal niet zijn). Dat is erg jammer, u kunt het bewuste bedrag maar 1 x uitgeven. Een Echte Inada massagestoel zult u niet snel aantreffen op een 2e hands website.  Zorg daarom dat u een weloverwogen beslissing neemt, en geen spijt krijgt.  Neem uw gezondheid serieus, een Inada massagestoel zal uw allerbeste vriend worden!

 

Inada massagestoelen bieden de meest uitgebreide reeks innovatieve functies, die u in geen enkel ander product zult aantreffen. Echte wonderen van de productwetenschap. Met echte passie ontworpen en gebouwd.
Het resultaat is een massage stoel ervaring die de gezondheid en het welzijn optimaal verbeteren. Uw stressniveau zal snel verminderen. Het is allemaal onderdeel van wat Inada’s massagestoel, s’ werelds beste massagestoel ™ maakt.  En dat voel je! Hoewel de prijs zich soms in de hogere klasse bevind, geeft Inada u zonder twijfel de beste waarde voor uw geld waar u geen spijt van krijgt.

Nog niet overtuigd? Maak een afspraak voor een demonstratie aan huis en kijk in ons Gastenboek voor de reacties en ervaringen van onze klanten.

Unser Inada Massagesessel händler fur Deutschland ist  https://www.massagesesselwelt.de/

Wilt u een Inada massagestoel bestellen, neem contact op en/of kom naar onze private testlocatie;

Info@relexz.nl   –  Authorized  Inada EU distributor – Contact

 

 

Visie van Inada Family op ontwerp Dreamwave massagestoel

De Inada Dreamwave massagestoel is de synergie tussen oosterse medische wijsheid en moderne techniek.
Het ultieme doel van massage is om de zelfherstellende werking van ons lichaam “het natuurlijke vermogen” te verbeteren door het stressniveau te verlagen en de bloedcirculatie te verbeteren. Volgens de oosterse geneeswijze, is de sleutel tot een goede gezondheid, een balans te bereiken tussen Yin en yang elementen van ons lichaam, inclusief de relaties tussen ons onder en bovenlichaam, links en rechts en voor en achter. Het lichaam heeft meer dan 350 drukpunten verbonden met de organen langs de meridianen. Door stimulatie van specifieke drukpunten door kneden, drukken of tikken, kan een orgaan positief worden gestimuleerd en kan in bepaalde gevallen een ziekte worden afgeremd of zelfs gestopt.

Shiatsu therapeuten en de Inada massagestoel

De Inada massagestoel is de enige die zo uitgebreid gebaseerd is op de techniek en kennis van professionele massage en shiatsu therapeuten. In reeds 1998 is de Inada Massagestoel goedgekeurd door de japanse regering als “medisch verantwoorde” behandeling door massage en acupressuur therapie. Family Inada is overtuigd dat de gehele wereld positief kan ervaren, wat de aspecten van de Japanse medische tradities teweeg kunnen brengen door masseren en acupressuur voor de algemene gezondheid, preventieve gezondheid en het algemeen welzijn. Kwaliteit en betrouwbaarheid; Inada massagestoelen zijn als enige gebouwd op een levensduur van plus 15-20 jaar. Ondergaan een strenge test keuring en moeten in staat zijn continu 2500 uur te kunnen werken, vertaald naar meer dan 10.000 individuele massagesessies. U hoeft niet lang te rekenen, om te weten wat het verschil is tussen 10.000 keer een masseur of therapeut te bezoeken en de aanschafwaarde van de Inada massagestoel. Bijvoorbeeld een massagesessie á € 45 x 10.000 = € 450.000!                          Plus, staat de Dreamwave dag en nacht voor u klaar, zolang en wanneer u maar wilt, het zal uw allerbest vriend worden!

Massagestoel Dreamwave Inada heeft 16 voorgeprogrammeerde massage programma’s

16 voorgeprogrammeerde massage sessies, en meer dan 1.000 mogelijke massage combinaties, meer dan enige andere massagestoel ter wereld. Shiatsu punt Locator, is een gepatenteerd lichaam scan technologie, die elke massage sessie optimaal aanpast aan uw individuele lichaamsprofiel. Volledige bovenlichaam Massage, met precies de juiste hoeveelheid druk en beweging voor een ultra ontspannen shiatsu massage, die betrekking hebben op uw nek, schouders, armen en handen. Infrarood stoelverwarming, in lenden-gedeelte (onderrug) en zitvlak voor extra ontspanning en comfort. ( zeer functioneel bij koude!)

Heup- en dijmassage

waarbij de innerlijke massagebewegingen spierpijn en vermoeidheid laten wegsmelten.
Kuit, voet- en voetzool massage , omarmd door vele lucht cellen welke ritmische compressies geven om optimaal tot rust te komen. DreamWave™ technologie, welke een uniek cijfer 8 vormige beweging creëert van heupen en zitvlak. Het losmaken van onderrug was nog nooit zo treffend! Meer dan 3000 vierkante centimeter, aan massage oppervlaktedekking heeft de Inada DreamWave™. Dit is de meest uitgebreide en aanpasbare lichaamsmassage in de gehele massagestoelen branche.

Diepe ontspanning instelling, brengt variatie aan de kerngroep van massages met langzame, methodische bewegingen ontworpen voor een hypnotiserende, grondig kalmerende massage. Jeugd sessie, zachtere massage-ervaring ontworpen vooral voor kinderen. Smartphone Pocket, completeer uw massage ervaring met ontspannende muziek van uw smartphone of MP3-speler.

Uitgebreide massage informatie Inada Dreamwave

Nek tractie:

Shugi ; “hand van de therapeut” Het Shiatsu “trek-kneed lucht systeem” , Is de functie, om de behandeling van nek en schouders te combineren. Het systeem tilt de hals van beide kanten om de nekspieren te rekken en te kneden.
Ingebouwde kussentjes zorgen voor de schoudermassage. De Shiatsu duwt de druk recht naar beneden en bovendien past Shiatsu ook een stevige luchtdruk aan de achterkant toe ( tussen de schouderbladen). Men krijgt hier het gevoel alsof de schouders met de hand gekneed worden. Met de schouderkussentjes opgeworpen bieden de rollen een grondige massage.

Deze mechanismen zijn ontwikkeld om een comfortabele en stimulerende roller massage te geven aan de Shiatsu punten in de spieren van de nek en schouders naar de onderrug. De druk tegen de rollen wordt verdeeld over vier punten waardoor men een zachte kneding verkrijgt zonder teveel stimulatie en ongemak. Met het ultra traag systeem wordt het kneden een gemak en het resultaat is vergelijkbaar met een behandeling van een professionele therapeut.
Het gebruik van lucht, die een druk plaatst op de rollen, zorgt voor een zacht en comfortabel kneden, de massagerollen  kunnen geheel traploos ca. 7 cm uitzetten  en weer inkrimpen  waardoor de achterkant grondig gemasseerd wordt.

Massagestoel Inada en arm massage

Arm-drukeenheden geven een grondige massage van de bovenarm tot aan de vingertoppen.
De armen voelen verfrist aan en zijn niet langer vermoeid. De arm-massage verlicht de stijfheid ontstaan door gebrek aan oefening of door te lang éénzelfde houding te hebben aangenomen.
Dit luchtdruk systeem voorziet de “volledige arm” van de gewenste behandeling.
Twintig luchtcellen werken aan de bovenarm, onderarm en de vingertoppen.
Ervaar het kneden van een zachte massage met je armen en schouders gewikkeld in de mobiele unit, die zijdelings aangepast kan worden aan uw persoonlijk afmetingen.

De heup “Swing” functie 
Dit systeem bootst de acties van een professionele massagetherapeut na.
Samen met de airbags worden heupen – bekken behandeld en losgemaakt met een wiegende én drukkende beweging.
Dit programma is ontworpen om u te helpen nog meer te ontspannen na uw massage.

Jeugd massage programma
Dit nieuwe programma is voor jongeren vanaf 14 jaar. Dit programma wordt automatisch ingesteld om “stijfheid” bij de jongeren te verminderen en om de vermoeidheid van het moderne leven te herstellen.
Dit programma geeft een minder intense stimulerende massage. Het creëert alsnog een zachte sensatie waardoor de lichamelijke stress bij jongeren afneemt.

Gezondheids massage programma met luchtdruk: Full body Air                                                                         

Een professionele massagetherapeut gebruikt zijn technieken niet alleen op delen van het lichaam waar bepaalde symptomen aanwezig zijn, maar bereikt het hele lichaam door gebruik van een effectieve punten massage.                              Het “Inada Dreamwave gezondheidszorgprogramma” is het resultaat van studies en de integratie van deze aanpak en gaat als volgt; Een volledige lichaams lucht-massage(ca 15 min.) Speciaal voor personen die een  directe/intense “massage” met rollen als minder aangenaam ervaren. Dus maak je niet graag gebruik van een mechanische massage, of je hebt tijdelijk een gevoeligheid die “ reguliere massage” niet toelaat; dit is een super intelligent luchtdruk massage programma. Het volledige lichaam wordt gemasseerd behulp van lucht ; zonder massage rollen. Een zachte massage welke door o.a. Fibromyalgie / ernstige reuma patiënten als zeer welkom wordt ervaren.

Rekken zonder inspanning

Dit stretch programma strekt de wervelkolom en spieren op verantwoorde wijze dankzij de functie: “volledige lichaam-rekking”. In combinatie met de andere massagetechnieken wordt het lichaam voorbereid om “los” te komen van de door stress veroorzaakte knel punten in het lichaam. Van top tot teen ervaart men een lichte tractie welke geen enkele andere massagestoel kan na bootsen. Er wordt voorzichtig ruimte gecreëerd tussen uw wervelschijven Dit wordt o.a. aanbevolen voor mensen die zich “herboren”  en “los” willen voelen.

Met Inada’s unieke circulerende kneedfuncties 
Ritmisch tikken/Shiatsu en met het handkneden/dubbel kneden, komen we een stap dichter bij een professionele techniek. Het masseert het bekken van beide kanten via de billen waardoor zowel de dijen en de billen verlost worden van vermoeidheid. De lucht creëert een golvende sensatie en een ontspannende massage, terwijl de vibratie comfortabele stimulatie geeft. Lucht en rollers geven een stevige massage. De rollers bereiken de rug zeer laag en zorgen voor een grotere stimulatie van dit gebied. Luchtcellen geven een stevige Shiatsu behandeling tegen de rug en aan beide zijden van de kuiten. Zeer welkom voor mensen die last hebben van vermoeide benen na een dag rechtstaand werken.

Het verschil is groot

Gevoel en een persoonlijke interpretatie van een behandeling is niet gemakkelijk uit te leggen. In  het algemeen zeggen de Inada gebruikers dat onze stoelen veel gedetailleerder, humaner, preciezer en rustiger masseren, terwijl het toch een intense ervaring kan zijn. Ten opzichte van andere massagestoelen, noemt men het liever een therapeutische stoel die nooit zal vervelen. Dat gevoel ervaart u enkel in een Inada massagestoel. Laat dat nu ook de bedoeling zijn van Inada……..

 

Nieuwe maatstaaf: Inada Therapina Robo

Naast de ongeëvenaarde Inada Dreamwave, die al reeds 13 jaar hét voorbeeld is voor alle massagestoelen in de wereld, is er nu een geheel nieuw ontwerp bijgekomen, de Inada Therapina Robo

2 kleuren: zwart / wit – of wit

Naast de ongeëvenaarde Inada Dreamwave, die reeds 14 jaar het voorbeeld is voor alle massagestoelen in de wereld, is er nu een geheel nieuw ontwerp bijgekomen.

Ook nu weer een zeer speciale massagestoel, die we net als de Dreamwave beter een  ” Therapie ” stoel kunnen noemen vanwege het enorm grote contrast ten opzichte van alle andere massagestoelen. Massage’s en therapie handelingen komen als enige in de massagestoelen branche zo dicht bij een echte menselijke handeling.

 

Met 24 speciale en weldoordachte Healthcare programma’s;

Lymf massage

Herstel van uitputting

Stress loslaten

Hardnekkige schouder stijfheid

Warming-up

Cool down

Zwelling verlichting

Massage & Stretch

Centripetaal massage

Centrifugaal massage

 

Jeugdprogramma’s

Verhoging concentratie kracht

Stretch en herstel van uitputting

Houding aanpassing

Ontspanning met muziek

 

Specifiek geconcentreerde locaties

Nek- schouders-schouderbladen

Onder rug – Armen – Zitvlak- Voetzolen

Ruggenwervel rollen – Kuiten

 

Houding aanpassing en Zazen meditatie

Programma met als basis de Zazen meditatie.

Een vorm van meditatie met een zeer rijke geschiedenis. Het stamt namelijk uit het oude Japan. Deze meditatievorm komt voort uit het Zen Boeddhisme, iets wat men aan de naam van deze vorm al kan afleiden. Zazen heeft heel veel weg van het Mindfulness, maar gaat nog wat dieper.  Om te begrijpen wat hoe Zazen wordt toegepast en hoe je jezelf kan vinden met Zazen, moet je eerst snappen hoe het werkt. * Lees onder aan de pagina verder over Zazen meditatie.

 

Stretch oefeningen & Yoga

Totale stretch

Anteflexion en Dorseflexion stretch

Laterale twist stretch

Uitrekkende stretch

Dr. Yukari yoga

 

Museum, Bron van onvoorwaardelijke liefde

Door muziek ondersteund en geheel omvattend programma gebaseerd op Moederliefde.

 

 

Hoe werkt Zazen?

Zazen bestaat uit 3 verschillende fases, waarvan ieder persoon er 2 moet doorlopen. Hierbij laat je alle gedachten uit je hoofd zodat er niets meer dan leegte is. In klassieke tijden en volgens de originele leer wordt dit vaak behaald door verschillende mantras te herhalen. Tegenwoordig wordt vooral gelet op de ademhaling en worden oefeningen zoals het tellen van de ademhaling vaak toegepast.

Zodra innerlijke rust is bereikt, gaat Zazen verder, zodoende gaat het dieper dan mindfulness. Vervolgens kan je 2 verschillende richtingen op gaan: je kan de Koan richting op gaan of de Shikantaza richting volgen.

Wat is de Koan richting?

Een Koan is een vraagstuk, één die niet te beantwoorden is met logica of redenatie. Alleen via meditatie kan men tot een oplossing komen vanuit de persoon zelf. Door het zelfbewuste te gebruiken dat men via de concentratie fase van Zazen heeft behaald, kan men de realiteit ondervinden die buiten het bewuste bestaat.

Wat is de Shikantaza richting?

Shikantaza wordt door velen gezien als de pure vorm van Zazen, tijdens de Shikantaza focus je op de tegenwoordigheid en het heden die tijdens het mediteren plaatsvinden. Tijdens deze meditatie gebeurd er van alles om je heen én in jezelf. Het actief focussen op het weggooien van deze gedachten is waar Zazen voor staat. Het denken aan het niet mogen denken, dat is de essentie van Zazen.

 

Samenvattend wederom een zeer speciale massagestoel , test deze Therapina Robo gratis in onze showroom.

Wilt u meer weten over Inada massagestoelen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!

 

Patenten en bijkomende informatie Family Inada

 

Bron:  https://www.wipo.int/ipadvantage/en/details.jsp?id=12473#en

 

Family Inada: de toonaangevende technologiefabrikant van massagestoelen in Japan

Machinevertaling: Engels

Over het bedrijf

Naam: Familie Inada

Land/territorium: Japan

IE-recht(en): industriële ontwerpen, octrooien, handelsmerken

Publicatiedatum: 19 mei 2022

Laatste update: 19 mei 2022

Massage is een van de oudste medische praktijken van de mensheid, met geschreven en geschilderde afbeeldingen die meer dan 3000 jaar oud zijn. En, in tegenstelling tot veel andere oude therapieën, wordt massage door de medische wetenschap algemeen erkend als een effectieve behandeling voor een verscheidenheid aan aandoeningen, waaronder stress, spierpijn, slechte bloedsomloop en hoge bloeddruk. Met de aanhoudende opkomst van bureaugebonden banen en de bijbehorende gezondheidsrisico’s van zittend beroep, zal massage een steeds belangrijkere rol gaan spelen als preventief medicijn – een goede gezondheid behouden terwijl mensen gezond zijn, in plaats van te wachten tot ze onwel worden – en als een belangrijk instrument in gezondheidsmanagement.

Medisch en mechanisch onderzoek toepassen op massage

Familie Inada staat op het snijvlak van de eeuwenoude traditie van massage. Family Inada, opgericht in 1962, is een gespecialiseerde fabrikant van massagestoelen, een product dat geworteld is in het concept van preventieve geneeskunde. In de afgelopen 60 jaar heeft het bedrijf medisch en mechanisch onderzoek toegepast om steeds geavanceerdere producten te creëren, en het staat bekend om zijn geavanceerde technologie en hoge toegevoegde waarde.

Familie Inada werkt in een competitieve markt. De massagestoel werd in 1954 in Japan uitgevonden en het land loopt nog steeds voorop in de ontwikkeling van het product. Panasonic, Fuji Medical Instruments en Daito Electric Machine Industry zijn andere grote fabrikanten van massagestoelen in Japan. Alle concurrenten van Family Inada hebben productievestigingen in het buitenland en hebben strategieën aangenomen om de kosten te verlagen en de verkoopkanalen uit te breiden.

 

De concurrenten en prijsklasse van Family Inada

De concurrenten en prijsklasse van Family Inada. Bron: Gemaakt door Shobayashi International Patent and Trademark Office.

Family Inada heeft een hoofdfabriek in Daisen, in de zuidwestelijke prefectuur Tottori in Japan, en vervaardigt al haar producten in Japan. Het bedrijf onderscheidt zich van zijn concurrenten door zichzelf te positioneren als de high-end keuze voor consumenten, met kwaliteitsproductie en ultramoderne technologie die de hogere prijsklasse van zijn producten rechtvaardigen. Het heeft zijn eigen massagemechanisme ontwikkeld – een kernapparaat voor het bedrijf – en heeft technologie gecreëerd die in staat is tot massagetechnieken en ervaringen vergelijkbaar met professionele masseur.

Samenwerkingen met luxe goederen en diensten

Als gevolg van haar algemeen erkende status als producent van hoogwaardige massagestoelen, heeft Family Inada samengewerkt met een reeks bedrijven die luxegoederen en -diensten leveren. Het werkte samen met de Toyota Modellista International Corporation om een ​​relaxstoel voor in het voertuig te ontwikkelen die werd gebruikt als montageoptie voor Toyota’s high-end full-size bestelwagen, Alphard Vellfire “Royal Lounge”. Met Kintetsu Railway Co. Ltd. ontwikkelde Family Inada samen een ontspanningsfunctie voor premium stoelen in de “Shimakaze” sightseeing express die Osaka Namba Station, Kyoto Station en Nagoya Station verbindt met Kashikojima Station in de zuidelijke prefectuur Mie.

Buiten het transport heeft het bedrijf ook samengewerkt met GC, een uitgebreide fabrikant van tandheelkundige zorg, om de “Felice” te ontwikkelen, die door de regelgevende instanties is goedgekeurd als de eerste tandheelkundige eenheid (stoel) van Japan met een massagefunctie. Family Inada heeft ook een automatisch schommelbed voor spa’s ontwikkeld dat gebruik maakt van licht, geluid, beweging, lucht en warmte om fysieke en mentale ontspanning te bevorderen.

Een agressieve strategie voor intellectueel eigendom

Het succes van het bedrijf in de afgelopen twee decennia werd ondersteund door een agressieve strategie voor intellectueel eigendom (IP). Family Inada is een middelgroot bedrijf met 125 medewerkers (per februari 2022), maar heeft een juridisch octrooibureau met deskundig personeel. Dit kantoor, dat onder de directe controle staat van de oprichter en president van het bedrijf, Nichimu Inada, is verantwoordelijk voor de IP van Family Inada.

Inada’s prioriteit van IP komt voort uit zijn ervaring met een octrooiprocedure in 2001. Onder verwijzing naar de “doctrine of equivalents”, verzocht de eiser in de zaak om betaling van ongeveer JPY 3.660 miljoen (toen ongeveer USD 30 miljoen) voor schadevergoeding in verband met de inbreuk van vijf octrooien, een verbod op de vervaardiging en verkoop van het product in kwestie, verwijdering van het product en compensatie voor betalingsachterstand. In veel rechtsgebieden houdt de doctrine van equivalenten in dat een product of proces kan worden beschouwd als een inbreuk op een bestaand octrooi, zelfs als het buiten de letterlijke reikwijdte van de octrooiconclusie valt. In deze zaak oordeelde de Tokyo District Court dat de getolereerde schade ongeveer JPY 1.550 miljoen bedroeg. Uiteindelijk werden tijdens de hoorzitting in hoger beroep vier van de vijf patenten ongeldig verklaard, waardoor de schade aanzienlijk werd teruggebracht tot ongeveer 10 miljoen JPY. Toch realiseerde Inada zich het risico van octrooi-inbreuk. Sindsdien is hij zich terdege bewust van het belang van een nauwgezette IE-strategie en heeft hij actief gewerkt aan de IE-strategie van zijn bedrijf.

Voorwaarden voor het vaststellen van de doctrine van equivalenten in Japan:

Verschillende componenten zijn niet essentieel in de gepatenteerde uitvinding.

Het doel van de gepatenteerde uitvinding kan worden bereikt, zelfs als deze wordt vervangen door een ander onderdeel, en hetzelfde effect kan worden bereikt.

Een persoon met gewone kennis op het gebied van de gepatenteerde uitvinding kan gemakkelijk op het idee komen om een ​​onderdeel te vervangen op het moment van vervanging.

Het vervangen onderdeel is geen technologie die op het moment van indiening van de octrooiaanvraag publiekelijk bekend is.

Het vervangen onderdeel is niet zomaar bedacht op het moment van het indienen van een octrooiaanvraag.

Er zijn geen bijzondere omstandigheden (bijvoorbeeld wanneer een geoctrooieerde uitvinding opzettelijk wordt uitgesloten van de “claims” bij het indienen van een octrooiaanvraag).

Deze veranderingen markeerden een verschuiving naar een agressieve IE-strategie die nationale en buitenlandse licenties en procedures voor octrooi-inbreuk in binnen- en buitenland omvat. De vier fulltime collega’s van het juridische octrooibureau, onder leiding van Daisuke Shinomiya, verdienen elk jaar honderden miljoenen yen voor Family Inada door de IP-rechten van het bedrijf uit te oefenen door middel van licentievergoedingen en rechtszaken over octrooi-inbreuk, zelfs tijdens wereldwijde recessies zoals de financiële crisis van 2008 . De expertise van het team stelt hen in staat om snel in-house octrooien, modellen en merken aan te vragen zonder tussenkomst van een octrooigemachtigde.

 

In vergelijking met zijn concurrenten staat Family Inada op de derde plaats na Fuji Medical Instruments en Panasonic wat betreft het totale aantal geregistreerde patenten en geldige patenten in afwachting van de verwerving van rechten. Voor octrooiaanvragen die in de afgelopen 10 jaar zijn ingediend, staat het echter op de eerste plaats, wat een weerspiegeling is van zijn nieuw leven ingeblazen IP-strategie en ambitie om toonaangevend te zijn op het gebied van massagestoeltechnologie.

Bekroond gebruik van het systeem voor intellectuele-eigendomsrechten

Het inzicht van het bedrijf in de kracht van IP is terug te zien in zijn hele bedrijf. In plaats van al haar IP-activa exclusief te maken, heeft Family Inada bijvoorbeeld een ‘open en gesloten strategie’ aangenomen. Hoewel de basisoctrooien open staan ​​en in licentie worden gegeven aan concurrenten, worden octrooien voor geavanceerde technologieën, zoals massagemechanismen die de aanraking van menselijke handen reproduceren en producten die kunstmatige intelligentie (AI) bevatten of verbinding maken met het internet der dingen, gemonopoliseerd om het concurrentievermogen te behouden. Het bedrijf vraagt ​​ook actief om nieuwe ideeën van zijn werknemers en organiseert een interne wedstrijd genaamd “ideeënfestival”, om creatieve oplossingen van binnen het bedrijf aan te moedigen.

 

Het juridische octrooibureau van Family Inada maakt ook gebruik van IP-evaluatie en -analyse om zakelijke beslissingen vorm te geven. Om het management te helpen het IP-portfolio en de strategie van het bedrijf volledig te begrijpen, maken ze beknopte radardiagrammen voor elk patent dat in het bezit is van het bedrijf, waarbij ze de aantrekkingskracht van de patenten voor verkoop, veelzijdigheid, resterende periode en implementatieresultaten evalueren. Een bijbehorend verklarend boekje, dat jaarlijks wordt geproduceerd, dient tevens als octrooi-inventaris. De IP-portefeuilles van concurrenten worden aan een soortgelijk onderzoek onderworpen. Elk jaar vergelijkt het juridische octrooibureau de IP van Family Inada met die van andere bedrijven en analyseert het de geldigheid van octrooien en mogelijke inbreuken op zijn producten en die van zijn concurrenten.

 

Het gedetailleerde en energieke werk van Family Inada en haar juridische octrooibureau werd in 2021 erkend toen het bedrijf de “Award for Excellent Companies Utilizing the Intellectual Property Rights System” ontving, een van de Commissioner of Japan Patent Office Awards voor Intellectual Property Achievement.

Prestaties en IP-financiering

De IP-strategie van Family Inada draagt ​​bij aan een sterke financiële basis. Eind maart 2021 behield het bedrijf een winst van meer dan 7 miljard JPY en bereikte het eigen vermogen ongeveer 70%. Dit was ondanks een moeilijk fiscaal jaar dat eindigde in maart 2020, toen de verspreiding van COVID-19 de mogelijkheden voor persoonlijke verkoop bij groothandelaren in huishoudelijke elektronica aanzienlijk verminderde, en er een tekort van meer dan JPY 2 miljard werd opgetekend.

 

Trends in financiële prestaties van Family Inada

De financiële prestatietrends van Family Inada. Bron: Gemaakt door Shobayashi International Patent and Trademark Office op basis van het officiële overheidsbulletin.

Family Inada koppelt deze sterke financiële prestatie aan een beleid om financiële instellingen (bijv. banken), die mogelijk geen interne expertise op het gebied van IE hebben, gedetailleerde en zorgvuldig toegelichte informatie over IE te verstrekken. Zo had Inada’s octrooibureau de forse inbreukzaak al vanaf het begin van een juridisch geschil gedeeld met een financiële instelling. Dit verkleint de kans dat een financiële instelling voor negatieve verrassingen komt te staan ​​bij het analyseren van de financiële prestaties van Family Inada – verrassingen die de geloofwaardigheid van het bedrijf zouden schaden.

Gezonde en productieve werkplekken bevorderen

De IP van Family Inada ondersteunt niet alleen sterke financiële prestaties, maar ook het doel van het bedrijf om massage te promoten als een preventief medicijn en een belangrijk onderdeel van gezondheidsmanagement. De massagestoel ‘Shoulder Pro’ wordt bijvoorbeeld geïntroduceerd in kantoren in Japan. Dit product heeft een op maat gemaakte motor die samen met Nidec Corporation is ontwikkeld en een programma dat de acupressuur van meer dan 100 professionele masseurs heeft gemeten. Het resultaat is een AI-uitgeruste massagestoel die binnen drie minuten medische effecten kan bereiken, zoals herstel van vermoeidheid en verbetering van stijve schouders. Door de “Shoulder Pro” op een werkplek te installeren en het personeel aan te moedigen om een ​​op maat gemaakte massage te ervaren, mogelijk gemaakt door AI, hoopt Family Inada het herstel van vermoeidheid op de werkplek te bevorderen, een goede gezondheid te behouden en de productiviteit te verbeteren. Om massage toegankelijker te maken voor kantoorpersoneel, verhuurt het zijn producten aan bedrijven voor een maandelijks bedrag.

 

Gezondheidsmanagement betekent nadenken over de gezondheid van medewerkers vanuit een managementperspectief en oplossingen strategisch implementeren. Vanuit een bedrijfsperspectief brengt investeren in de gezondheid van werknemers tal van voordelen met zich mee, waaronder meer vitaliteit, creativiteit, communicatie en productiviteit van werknemers, wat resulteert in betere bedrijfsprestaties.

Gezondheidsmanagement is gepromoot door het Japanse ministerie van Economie, Handel en Industrie als een manier om de economische revitaliserings- en groeistrategie van het land te realiseren. Deze strategie omvat ‘het verlengen van de gezonde levensverwachting van de mensen’ als een van de doelen.

Wereldwijd kan gezondheidsmanagement bijdragen aan de Sustainable Development Goal (SDG) 3 van de Verenigde Naties, waarin wordt opgeroepen tot een gezond leven en welzijn, en SDG 8, waarin de noodzaak van fatsoenlijk werk en economische groei wordt benadrukt.

Door de grenzen van massagetechnologie te verleggen en door bedrijven aan te moedigen de toegang tot massage te verbeteren, hoopt Family Inada een positieve bijdrage te blijven leveren aan gezondheidsmanagement en preventieve geneeskunde. Om dit te bereiken, weet het bedrijf dat het zijn ambitieuze en zorgvuldig beheerde IP-strategie moet voortzetten.