Lees en leer is onze belangrijkste algemene  tip om gezondheid te stimuleren.

 

Bewustwording

Bewust worden over hoe uw lichaam werkt en waarom het niet werkt, is stap 1.
Als u leest en leert hoe uw lichaam werkt kunt u ” bewust ” worden van de werkelijke feiten en  kunt u uw gezondheidsproblemen oplossen of minstens verbeteren. Dat leren we helaas (nog) niet op school.

 

Bewust worden over hoe uw lichaam werkt én waarom het niet werkt, is stap 1.

Als u leest en leert hoe uw lichaam werkt wordt u ” bewust ” van de werkelijke feiten en  kunt u uw gezondheids problemen oplossen of minstens verbeteren.

Onze omgeving wordt alsmaar ongezonder door foute voeding, dranken, straling, “dood”water, stress, angstaanjagende berichten via media, al met al leven we nu in een toxische omgeving.

Ontgiften is zeer belangrijk om te blijven doen. Ook komen we veel mineralen te kort waardoor ons systeem niet meer goed werkt.

Regelmatig een bad of voetenbad met Gezond Himalaya zout en /of Magnesium en mineralen zijn een goede hulp bron hierin.

Het zelfherstellend vermogen van uw lichaam maakt u beter, niemand anders kan die functie overnemen. U kunt wel handvaten krijgen om het zelfherstellendvermogen te sterken.

Als het immuunsysteem wordt onderdrukt, met synthetische stoffen, kunt u er van uit gaan dat u niet beter gaat worden. Het zelfherstellendvermogen van het menselijk lichaam is super interessant om over te leren. DAT zouden wij op school geleerd moeten hebben, maar het kan nu ook nog, het is nooit te laat!

Leerzame belangrijke gezondheidsinformatie vindt u behalve op onze website ook hier:

Neem de regie over je eigen gezondheid, in 16 weken klachtenvrij van de meeste chronische ziekten.

https://yourhealthconcept.nl/

Thomas
van Doorn

——————————————————————————————————————————————–

Behalve door onze toxische omgeving/slechte voeding/vuil water/ enz.  ontwikkelen we ook aandoeningen door niet opgeloste trauma’s.

Uitleg over hoe we een ziekte / aandoening ontwikkelen door ingrijpende gebeurtenissen / trauma’s in ons leven.Deze informatie is lange tijd gecensureerd, maar nu is de tijd aangebroken dat we kunnen leren hoe,wie en wat we echt zijn én kunnen !

Ook dit hadden we op school moeten leren, maar we zijn nooit te oud om te leren, nu kan het!

https://www.germaansegeneeskunde.nl/home/

———————————————————————————————————————————————————————————————–

Check ook deze website voor vele tips betreft uw gezondheid :

https://oersterk.nu/

Richard de Leth, Arts.


En ook deze voor Inspiratie :https://www.ardpisa.nu/


Lesje Co2

Wat is Co2 ?

CO2 is een natuurlijke bouwsteen voor planten. Het bevat koolstof en zuurstof.
Planten geven ons zuurstof en halen koolstof eruit, om voedsel te maken.
Mensen ademen zuurstof in en ademen CO2 uit.
Mensen scheiden ook resten uit die ze niet willen, genaamd kunstmest.
Dit proces heeft het leven op deze planeet miljoenen jaren lang in stand gehouden.
Ongeveer 0,000391 procent van de atmosfeer bestaat uit CO2, dat is 391 ppm.
Het gemiddelde CO2-niveau in de afgelopen 500 miljoen jaar bedroeg ongeveer 2.600 ppm,
meer dan zes keer de huidige hoeveelheid, wat tegenwoordig een probleem zou zijn.
Zonder CO2 zouden we sterven. Zonder dit zouden er geen planten zijn om ons te voeden.
Sinds het Thatcher-tijdperk in Groot-Brittannië wordt CO2 tot de boosdoener van alle klimaatverandering gemaakt.


Het woord “WETENSCHAP” betekend eigenlijk gewoon “weten door ervaring”, door iets ervaren te hebben kun je leren.

Door een uitspraak van een ander voor waar aan te nemen, is voor jou geen wetenschap. Je hebt het slechts waargenomen, dat maakt het nog geen waarheid voor jou.


 

U moet het zelf doen!

Hier onder boeken met een link welke een zeer belangrijke rol kunnen spelen in het verbeteren van uw gezondheid . Lees en leer u zelf te genezen of gezond te houden.

 

Bestel Liver rescue hier

Medical Medium Liver Rescue Nederlandse Editie

Antwoorden op eczeem, psoriasis, diabetes, streptokokken, acne, jicht, opgeblazen gevoel, galstenen, bijnierstress, vermoeidheid, leververvetting, gewichtsproblemen, SIBO & auto-immuunziekten.

Red uw lever, het belangrijkste filter van uw bloed en de centrale speler in de wel ruim 2000 chemische processen in uw lichaam. Dit kan andere organen behoeden van uitval/aandoeningen.

De lever-bijbel, 536 pagina’s A4 formaat vol met wijsheden en geneeskrachtige inzichten over dat ene cruciale orgaan. Anthony William op zijn best!
Hoe zou het zijn als je je zou kunnen concentreren op één aspect van je welzijn en daardoor alle andere kunt transformeren – en tegelijkertijd gezondheidsproblemen kunt voorkomen waarvan je niet eens wist dat die onder het oppervlak op de loer liggen?

In de wereld van nu hebben we geen idee hoeveel klachten, aandoeningen en ziekten geworteld zijn in een overbelaste lever. Dat zijn niet alleen leverkanker, cirrose en hepatitis. Bijna elke uitdaging – vervelende algemene gezondheidsklachten, spijsverteringsproblemen, emotionele problemen, gewichtstoename, hoge bloeddruk, hartproblemen, hersenmist, huidaandoeningen, en auto-immuun- en andere chronische ziekten – vindt haar oorsprong in een overbelaste lever en kan verbeteren en genezen als je de kracht van dat nederige orgaan aanwendt. Medical Medium – Liver Rescue geeft de antwoorden die je al veel eerder had moeten krijgen.

Met zijn kenmerkende compassie deelt Anthony William, het Medical Medium, ongeëvenaarde inzichten in nog niet ontdekte functies van onze levensreddende lever, legt hij uit wat er achter tientallen gezondheidsproblemen zit die ons hinderen en geeft gedetailleerd advies over hoe we vooruitgang kunnen boeken, zodat we het best mogelijke leven kunnen leiden.

Ontdek zelf waar de redding van je lever om draait: helderder, vrediger en gelukkiger zijn en beter in staat zijn om je aan te passen aan de snelle veranderingen van deze tijd. Leer goed te slapen, je bloedsuiker in evenwicht te brengen, je bloeddruk te verlagen, gewicht te verliezen, er jonger uit te zien en je jonger te voelen. Een gezonde lever is de ultieme ontstresser, een bondgenoot tegen veroudering, en bescherming tegen een bedreigende wereld – als je hem de juiste steun geeft.

Bestel liver rescue hier

***************************************************************************************************************************************************************************************************************

9789460151859

Bestel hier Christina deel 1

Christina is een meisje van zestien uit het Zwitserse Toggenburg. Ze is geboren met een sterk verruimd bewustzijn en behoort daarmee tot een nieuwe generatie van jonge, evolutionaire denkers die het menselijk bestaan zien, beschrijven en leven als een samenhang van kwantumfysica, neuropsychologie en spiritualiteit. Van jongs af aan geeft ze blijk van een opmerkelijk inzicht in de huidige wereld en verbaast ze met haar sterke ethiek, wijsheid en innerlijke rust, die een nieuwe dimensie van mens-zijn doen vermoeden.

Moeiteloos gaat Christina op een heel natuurlijke manier om met diverse paranormale gaven zoals multidimensionale waarneming, helderziendheid, telepathie en telekinese. Ze heeft het vermogen om aura’s te zien, contact met het hiernamaals te leggen en te communiceren met dieren en planten. Al vanaf de geboorte staat ze in een bewuste verbinding met hogere dimensies en beschavingen van het licht.

Als voorbode van een nieuwe fase in de evolutie van de mens is Christina samen met haar tweelingzus Elena op Aarde geïncarneerd om licht en vrede te verspreiden. Ze zegt: ‘Het licht is al overal op de wereld. Er is alleen nog iemand nodig die op de aanknop drukt.’

In dit eerste boek wordt het verhaal van Christina verteld vanuit het perspectief van haar moeder, Bernadette. Ze beschrijft Christina’s bijzondere geboorte, kindertijd en jeugd tot zestien jaar. Het zijn jaren die in het teken staan van wennen aan het leven in de driedimensionale wereld, geschoold worden en beproevingen ondergaan om zich op haar levenstaak voor te bereiden, die Christina samenvat in de drie kernbegrippen vrijheid, waarheid en liefde.

‘Ik ben hier om de mensen te ondersteunen bij het ontwikkelen van een verruimd bewustzijn. Met een bredere horizon kunnen de mensen zelf inzien wat er vandaag de dag niet goed gaat op deze planeet. Ze kunnen dan voor elk facet van het leven nieuwe oplossingen en perspectieven ontwikkelen die succesvol en duurzaam zijn. Echter, mensen hebben een vrije wil. Het hangt enkel af van de keuzes die ze maken.’

– Christina von Dreien

 

Bestel hier Christina deel 1

*****************************************************************************************************************************************************************************************************************

9789460151866

Bestel hier Christina deel 2

Dit tweede deel is ook weer vanuit het perspectief van Christina’s moeder, Bernadette, geschreven. Zij vervolgt haar verhaal over de ontwikkeling die Christina doormaakt: het einde van haar schooltijd, de onthulling van haar levensplan en het prachtige begin van haar werk in het openbaar.

Andere onderwerpen in deel 2 zijn: de universele spelregels van het leven, het bewandelen van het individuele zielspad en de ontvouwing van ons persoonlijke potentieel, de hulp van onze spirituele begeleiders, praktische tips voor onze individuele en collectieve frequentieverhoging, de stille revolutie van onvoorwaardelijke liefde, het belang van aarden voor de mensen van de nieuwe tijd, de noodzakelijke verbinding tussen dwarsdenken en spiritualiteit, holistische wetenschap en positieve technologie, vier mogelijkheden om ons bewustzijn te richten, de vijfdimensionale toekomst van de mensheid, en het gouden tijdperk waarvan we aan de vooravond staan.

‘In ons diepste wezen zijn we allemaal gelijk. Niemand is verder dan een ander, geen licht is helderder dan een ander licht en geen enkele levenstaak is belangrijker dan een andere levenstaak. We zijn geen mensen die goddelijke wezens worden, maar goddelijke wezens die hier een ervaring als mens hebben.’

– Christina von Dreien

Bestel hier Christina deel 2

*****************************************************************************************************************************************************************************************************************

9789460151873

Bestel Christina deel 3 hier

De eerste twee delen uit de Christina-boekenreeks zijn geschreven door Christina’s moeder, Bernadette von Dreien, en vertellen het begin van haar verhaal: de bijzondere omstandigheden van haar geboorte, haar jeugd, evenals het begin van haar werk in het openbaar tot aan het voorjaar van 2018. Het derde deel bestaat volledig uit Christina’s eigen woorden. Het is samengesteld uit haar seminars en interviews uit 2018 en 2019, waarin Christina ons vertelt wie wij als mens werkelijk zijn, waarom de omstandigheden op Aarde op dit moment zijn zoals ze zijn en in welke positieve richting de wereld zich kan ontwikkelen. Daarmee geeft ze ons vertrouwen en hoop op een toekomst waarin we in en buiten onszelf vrede ervaren en versterkt ze ons gevoel dat alles ondanks alle sombere voorspellingen uiteindelijk goed zal komen.

Andere onderwerpen in deel drie zijn: individuele trillingsverhoging, zuivering van de ziel, lichaamswezen en celcommunicatie, ons spirituele team, het grote spel van vergetelheid, karma en scheppingskracht, een school voor hartgedragen leren, vertrouwen in het eigen hartsgevoel, de evolutie van de liefde, spirituele netwerken, en kinderlijke levenslust en speelsheid.

Bestel Christina deel 3 hier

*****************************************************************************************************************************************************************************************************************

 

9789460152214

Bestel Cristina deel 4 hier

We leven in een bijzondere tijd die elk jaar merkwaardiger lijkt te worden. Veel mensen vragen zich af hoe dit allemaal heeft kunnen gebeuren, vooral wat we hier op Aarde de afgelopen jaren hebben meegemaakt. Waarom is er in onze wereld zoveel ellende? En hoe loopt het allemaal af? ‘De ongehoorzaamheid van de liefde’ beantwoordt deze vragen met inzichtelijke en soms verrassende verklaringen van de huidige wereldsituatie. Het boek roept op tot meer moed en menselijkheid en tot geweldloos verzet tegen een sociaal systeem dat zo ver van de liefde afstaat dat het de natuur gewetenloos vernietigt en leugens, manipulatie, geweld en oorlogen als norm hanteert. Maar ondanks al deze merkwaardige gebeurtenissen schetst Christina een zeer positief beeld van de toekomst van onze planeet. Op fascinerende wijze laat ze zien dat de mens van nature een vriendelijk en liefdevol wezen is en dat het daarom slechts een kwestie van tijd is dat het huidige systeem van negativiteit uiteenvalt en wordt vervangen door een nieuwe vorm van samenleven die gebaseerd is op vrede, vrijheid en wederzijds respect. Want steeds meer mensen ontwaken, verenigen zich en geven een lichtvolle impuls tot verandering. De stille revolutie van de ongehoorzaamheid van de liefde kan niet meer worden tegengehouden. ‘Als een mens op liefde is afgestemd, zal hij zichzelf of andere levende wezens nooit schaden, want liefde steunt en beschermt het leven altijd. Als van een liefdevol mens wordt verwacht of geëist dat hij anderen kwaad doet, kan hij niet gehoorzamen. Deze geesteshouding zou je de “ongehoorzaamheid van de liefde” kunnen noemen.’ Christina von Dreien (2001) werd met een sterk verruimd bewustzijn en een veelheid aan paranormale gaven geboren. Daarmee behoort ze tot een nieuwe generatie jonge mensen die ons een geheel nieuwe dimensie van het menselijk bestaan laten zien. Deze wegwijzers en impulsgevers zijn gekomen om ons te vertellen welke intrinsieke waarde en grootsheid wij als mens hebben en hoeveel positief potentieel er sluimerend in ons allemaal aanwezig is. Na de bestsellers ‘Bewustzijn schept vrede’ en ‘Uiteindelijk komt alles goed’ heeft ze met ‘De ongehoorzaamheid van de liefde’ haar vierde boek geschreven.

 

Bestel Cristina deel 4 hier

*****************************************************************************************************************************************************************************************************************

9789079872251

Bijnieruitputting:
het stresssyndroom van de 21e eeuw.

Ben je moe of uitgeput en kun je gewoon je normale energie niet terugkrijgen, ongeacht wat je doet of hoeveel artsen je al bezocht hebt? Je staat nu op het punt een belangrijk en broodnodig boek te gaan lezen.

Bijnieruitputting (in medische termen ‘hypoadrenia’ en ‘hypoadrenalisme’) is de laatste vijftig jaar één van onze meest voorkomende, doch zelden gediagnosticeerde, aandoeningen geweest. Ondanks het feit dat deze aandoening in medische teksten in de 19e eeuw beschreven werd en ondanks de ontwikkeling van de eerste daadwerkelijk effectieve behandeling in de jaren 1930, zijn de meeste ‘conventionele’ artsen zich er niet bewust van dat het probleem bestaat!

*********************************************************************************************************************************************************************************************************************

 

9789082177237

Bestel dodelijke leugens hier

Dodelijke leugens is een boek dat eigenlijk in ieder gezin en in iedere artsenpraktijk thuishoort.

Hoewel de titel niet erg positief klinkt, heeft dit boek  een 100% positieve intentie. Het verschaft namelijk elementaire en essentiële informatie over gezondheid.

Dodelijke leugens is een boek dat eigenlijk in ieder gezin en in iedere artsenpraktijk thuishoort. Het verschaft namelijk elementaire en essentiële informatie over gezondheid. Informatie en belangrijke gegevens die bij de meeste artsen simpelweg onbekend zijn. Een arts is ook maar een mens, die niet álles kan weten.
Naast essentiële kennis geeft het boek ook inzicht in hoe richtlijnen voor gezondheid worden gemanipuleerd! Als u ooit gedacht hebt dat u niet meer weet, wat u wél of juist niét geloven kunt/moet, welke aanbevelingen wel of niet juist zijn, dan is dit boek ook voor u een uitkomst; het verschaft duidelijkheid, dáár waar duidelijkheid noodzakelijk en zeer gewenst is.

In dit boek vindt u goed onderbouwd onderzoek naar misstanden in de gezondheidszorg, voedingsmiddelen- en landbouwindustrie die uw gezondheid — en die van uw familie — serieus in gevaar brengt en/of kan brengen. Het boek beschrijft een opeenstapeling van voorvallen, die een bedreiging vormen voor de volksgezondheid, hoe deze bedreigingen konden ontstaan en waarom ze steeds vaker voorkomen.
Het is geen toeval dat steeds meer mensen lijden aan welvaartsziekten zoals kanker, hart- en vaatziekten en suikerziekte.

Deze gevaarlijke situatie zorgt ervoor, naast alle persoonlijke ellende, dat de gezondheidszorg niet meer te betalen is. Hebt u zich ooit afgevraagd, waarom er steeds meer mensen kanker krijgen? Zonder dat u het wellicht doorhebt, loopt ook u een groot risico. Deze dreiging past in een horrorfilm, maar vindt nu en in het echte leven plaats. Misschien kent u zelfs een aantal van de slachtoffers.
Dagelijks worden keiharde leugens gebruikt die ons ziek maken en houden – dodelijke leugens als we het niet overleven.

Hebt u zich ooit afgevraagd, waarom er steeds meer mensen kanker krijgen? Zonder dat u het wellicht doorhebt, loopt ook u een groot risico.

Deze dreiging past in een horrorfilm, maar vindt nu en in het echte leven plaats.

Misschien kent u zelfs een aantal van de slachtoffers.
Dagelijks worden keiharde leugens gebruikt die ons ziek maken en houden – dodelijke leugens als we het niet overleven.

Dit boek onthult de rauwe werkelijkheid. Het zal u wapenen tegen geknoei met uw gezondheid en geeft u oplossingen.

Over de auteur
Dodelijke Leugens – artsen en patiënten misleid is het debuut van C.F. van der Horst als auteur. Vanuit zijn achtergrond als fysiotherapeut maakte Van der Horst kennis met de mogelijkheden, maar ook met de beperktheid van artsen en medisch handelen en de gevolgen daarvan voor de volksgezondheid.

Dit exposé is zijn tijd ver vooruit gebleken. Het beschrijft de blauwdruk voor de wereldwijde controverse over COVID-19 en de manipulatie van regeringen en gezondheidsorganisaties. Vijfde druk, geheel herzien, uitgebreid en geüpdatet.

Bestel dodelijke leugens hier

*********************************************************************************************************************************************************************************************************************

 

 

Bestel hier Becoming supernaturel

Becoming Supernatural Nederlandse editie

Hoe gewone mensen het ongewone kunnen doen.

Dit is wat dr. Joe Dispenza in dit revolutionaire boek biedt: een grote verzameling kennis en een reeks middelen om gewone mensen ­ mensen zoals jij en ik ­ in staat te stellen een buitengewone staat van zijn te bereiken.
Dr. Joe maakt gebruik van het allernieuwste onderzoek in de neurowetenschap, epigenetica en kwantumfysica om te laten zien hoe deze transformatie plaatsvindt en wat dit voor ons leven kan betekenen.

In dit boek lees je:
Hoe je jezelf kunt bevrijden van het verleden door je lichaam voor te bereiden op een nieuwe denkwijze.
Hoe je door je frequentie te veranderen de realiteit kunt creëren in het ‘royale hier en nu’.
Over de geheime wetenschap van de pijnappelklier en haar rol in het kunnen betreden van mystieke gebieden van de realiteit.
Hoe je je bewustzijn kunt verschuiven tot voorbij de beperkte, voorspelbare materiële wereld en je kunt begeven in het kwantumveld van oneindige mogelijkheden.
En veel meer …

Bestel hier Becoming supernaturel

**************************************************************************************************************************************************************************************

9789492665638

Bestel De besmettings mythe hier

Kan een virus, waar virologen het over eens zijn dat het een onzichtbare, niet-levende microbe is, zoveel schade aanrichten? Misschien is er iets anders dat een rol speelt, iets dat de natuurlijke balans heeft verstoord en ons vatbaar heeft gemaakt voor ziekte.
Dr. Thomas Cowan en Sally Fallon Morell voeren argumenten aan dat de oorzaak van ziekte gezocht moet worden in gifstoffen (inclusief stralingsbelasting) en een tekort aan voedingsstoffen.
De officiële verklaring voor de afgelopen pandemie (maart 2020) is een ‘gevaarlijk, infectueus virus’. Dit wordt gebruikt als excuus om alle mensen op de wereld op te sluiten in hun huizen, want dan zou het virus zich minder snel verspreiden.
Mondkapjes, afstand houden, antivirale middelen en vaccins worden ingezet omdat men ervan uitgaat dat piepkleine, niet-zichtbare virussen ernstige ziekte teweeg kunnen brengen en dat die overgedragen kunnen worden van mens op mens.
Het was Louis Pasteur die midden 1800 de medische gemeenschap ervan overtuigde dat besmettelijke microben ziekten veroorzaken. Later gaf hij toe dat de inspanningen om besmetting te bewijzen op niets waren uitgelopen. Dat is ook gebleken uit zijn inmiddels gepubliceerde dagboeken.
De toen opkomende farmaceutische industrie hield vast aan de eerdere theorie: virussen kunnen ziekten veroorzaken en zijn besmettelijk. Er was een nieuw verdienmodel gevonden.
Maar bestaan ‘virussen’ eigenlijk wel? Of is ziekte, zoals COVID-19, te wijten aan andere oorzaken, met name toxische leefomstandigheden?
Bestsellerauteurs dr. Thomas Cowan en Sally Fallon Morell leggen het in dit boek uit.

Over de auteurs

Dr. Thomas S. Cowan, een gepensioneerd arts, had een praktijk in San Francisco, Californië. Hij is vicevoorzitter van de Amerikaanse artsenvereniging voor antroposofische geneeskunde en is medeoprichter en bestuurslid van de Weston A. Price Foundation.
Dr. Cowan heeft in de VS en Canada talloze lezingen en workshops gegeven. Hij heeft vijf boeken geschreven, waaronder Human Heart, Cosmic Heart en het in het Nederlands vertaalde Vaccins, autoimmuniteit en kinderziekten, uitgegeven bij Succesboeken.nl

Sally Fallon Morell is het bekendst van haar boek Nourishing Traditions (meer dan 700.000 exemplaren verkocht). Ze is oprichter en voorzitter van de Weston A. Price Foundation en redacteur van het kwartaalblad van de stichting.

Bestel De besmettings mythe hier

**************************************************************************************************************************************************************************************

9789492665539

Bestel Ontsuiker je brein hier

In Ontsuiker je brein gaat dr. Mike Dow diep in op hoe suiker de hersenchemie beïnvloedt.
Suiker maakt serotonine vrij in de hersenen, een hormoon dat ervoor zorgt dat je je goed voelt maar ook wilt blijven eten.
Recente studies hebben uitgewezen dat suiker in feite je hersenen doet krimpen, met als gevolg een kleinere hippocampus en veel andere problemen zoals geheugenverlies, depressie, overgewicht en meer. Na verloop van tijd raken we verslaafd aan het eten dat onze hersenen doet krimpen, zodat een vicieuze cirkel ontstaat.
In dit boek heeft dr. Dow vele gegevens verzameld die laten zien dat het standaard westerse voedingspatroon onze hersenen en ons lichaam aantast en wat we daaraan kunnen doen!
Ontsuiker je brein is gebaseerd op een 28-dagen-, keto-geïnspireerd mediterraans voedingsplan dat je in staat stelt om te profiteren van de langdurige voordelen van een langzame ontgifting: het voegt gezonde voeding en activiteiten toe voordat je suiker en slechte vetten weglaat. Door het invullen van de vragenlijsten in het boek leer je of je een gebrek hebt aan serotonine, dopamine of beide. Je ontdekt hoe je je kunt wapenen tegen de hunkering naar suiker en slechte vetten.
Het Ontsuiker je brein-programma omvat ook aanvullende technieken om op een natuurlijke manier de gezondheid van je hersenen te stimuleren, waaronder cognitieve gedragstherapie en zelfhypnose.
Met Ontsuiker je brein heb je een formule in handen die je helpt bij je gezondheid, hersengroei én slanke lijn!

Over de auteur:
Dr. Mike Dow, gezondheidszorg- en neuropsycholoog is een New York Times-bestsellerauteur en succesvol therapeut. Als expert op het gebied van hersengezondheid, geestelijke gezondheid, relaties en verslaving is dr. Mike regelmatig te zien in verschillende succesvolle Amerikaanse tv-shows.
Dr. Mike begon zijn carrière bij het Los Angeles Department of Mental Health totdat hij zijn eigen praktijk startte. Hij heeft een masterdiploma in huwelijks- en gezinstherapie, is gezondheidszorgpsycholoog en heeft een doctorstitel in klinische seksuologie. Hij heeft zich toegelegd op psychotherapie voor volwassenen en kinderen, relatietherapie, gezinstherapie, seks- en hypnotherapie. Hij is afgestudeerd aan de USC als ‘presidential scholar’. Dit is een eretitel voor een selecte groep talentvolle, goed presterende studenten.

Bestel Ontsuiker je brein hier

**************************************************************************************************************************************************************************************

9789047706052

Bestel Vaccin vrij hier

Ruim achttien jaar geleden besloot Door Frankema haar kinderen niet te laten vaccineren. Die beslissing stuitte op een muur van onbegrip en vooroordeel. Vaccins zijn er toch om kinderen te beschermen? Het was voor haar het begin van een lang durig onderzoek om de feiten op een rij te krijgen.

Door Frankema besloot de resultaten van haar zoektocht op de website www.vaccinvrij.nl te zetten. Dat leidde tot een lawine aan reacties. Vaccinatieschade bleek een veel voorkomend probleem. Zij werd spreekbuis van een grote groep ouders, artsen en deskundigen. Dat nu het boek Vaccin vrij! Verschijnt is niet meer dan een logische volgende stap. Door Frankema schrijft zoals ze spreekt: helder, enthousiast en met kennis van zaken. Ze rekent af met mythes over veiligheid, effectiviteit en onafhankelijk onderzoek.

Bestel Vaccin vrij hier

**************************************************************************************************************************************************************************************

9789492665416

Bestel Stop de Autisme epidemi hier

Stop de autisme epidemi
Sinds begin 1980 is in Amerika het aantal vaccins dat aan kinderen wordt gegeven bijna verviervoudigd – en het autismecijfer is in diezelfde periode met meer dan 30.000% gestegen. Bij de Amerikaanse kinderen is het huidige cijfer 1 op de 36.
De autisme-epidemie bestaat, ook in Nederland en België.

In ‘Stop de autisme-epidemie’ biedt J.B. Handley, vader van een kind met door vaccins veroorzaakt autisme, nieuw wetenschappelijk bewijs waarmee vaccins aan immuunactivaties in de hersenen worden gekoppeld. Hij levert zo een genadeloze aanklacht tegen de Amerikaanse openbare gezondheidszorg. Er moet echte informatie en er moeten echte onderzoeken naar de oorzaak van autisme komen – anders kunnen we nooit een einde maken aan deze verwoestende epidemie.

“J.B. Handley is zondermeer ’s werelds meest wijze, ontwikkelde, onvermoeibare en best geïnformeerde activist voor de gezondheid en veiligheid van kinderen.

Al vijftien jaar voert Handley als leider aan de frontlijn het grote gevecht tegen het farmaceutische kartel om een beslissing te forceren, het wetenschappelijk onderzoek te verspreiden en de leugens achter het vaccinbeleid dat een epidemie van chronische ziekte bij onze kinderen heeft veroorzaakt te ontmaskeren …

Lees alsjeblieft dit boek en bepaal voor jezelf of je nog steeds gelooft dat vaccins ‘veilig en effectief’ zijn.”
— Robert F. Kennedy jr.

Over de auteur
J.B. Handley is medeoprichter en voorzitter van Generation Rescue, een non-profitorganisatie die zich richt op kinderen helpen herstellen van autisme.

Deze organisatie werd geïnspireerd door de ervaringen van zijn zoon, Jamison, bij wie autisme was vastgesteld. Hij is ook coproducent van de documentairefilm Autism Yesterday en medeoprichter van de blog Age of Autism. Hij is cum laude afgestudeerd aan de Stanford University en woont in Portland, Oregon, met zijn vrouw Lisa en hun drie kinderen.

“Lees alsjeblieft dit boek en bepaal voor jezelf of je nog steeds gelooft dat vaccins ‘veilig en effectief’ zijn.”
— Robert F. Kennedy jr.

Bestel Stop de Autisme epidemi hier

**************************************************************************************************************************************************************************************

 

9789492665409

Bestel De geneeskracht van waterkers hier

Waterkers is een groente die van oudsher wordt gebruikt voor genezingsdoeleinden. Sommige historici zeggen dat het de oudste geneesplant van de mensheid is.

Wist je dat waterkers;
* de meest gezonde groente ter wereld is?
* veel omega 3 bevat?
* paarden sneller doet lopen?
* een huidtransplantatie kan voorkomen?
* blaasontstekingen kan genezen?
* een potentieel antidepressiemiddel is?
* je meer energie geeft dan frisdrank?
* nog honderden andere gezondheidsvoordelen heeft?

Bestel De geneeskracht van waterkers hier

**************************************************************************************************************************************************************************************

9789492665607

Bestel Medical Medium hier

Anthony William, het Medisch Medium, heeft wereldwijd tienduizenden mensen geholpen om te genezen van aandoeningen waarbij artsen geen goede diagnose konden vinden, de behandeling onvoldoende effect had of geen oplossing voor handen hadden.

In dit boek vind je:
* De achterliggende oorzaak van ziekten en aandoeningen waar de medische wereld nog geen duidelijke verklaring voor heeft.
* Natuurlijke oplossingen voor tientallen onbegrepen ziekten en aandoeningen, waaronder de ziekte van Lyme, fibromyalgie, bijnieruitputting, CVS, Menopauze, PMS, migraine, ziekte van Hashimoto, een trage schildklierwerking, MS, reumatische artrose, depressie, ADHD, autisme, netelroos, gordelroos, diabetische neuropathie, auto-immuunziekten, Type 2 Diabetes, Hypoglycemie, candida, colitis en auto- immuunaandoeningen.
* Een oplossing voor herstel van geest en ziel als een ziekte een emotionele wissel op je heeft getrokken o.a. door meditatie en de hulp van Engelen

Bestel Medical Medium hier

**************************************************************************************************************************************************************************************

9789460151842

 

 

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) hebben onze organen elk hun eigen ritme. Om de twee uur wordt een bepaald orgaan via de meridianen voorzien van extra energie. Op deze actieve fase volgt een rustfase. Als deze schommeling, deze wisselwerking tussen yin en yang, in balans is, dan voelen we ons gezond. Worden we bijvoorbeeld ’s nachts telkens op een bepaalde tijd wakker of voelen we ons ’s middags al moe, of voelen we ons opgejaagd, geprikkeld of uitgeput, dan is dat een teken dat ons levensritme uit balans is geraakt.

De orgaanklok kan inzicht geven in welke meridianen uit balans zijn. Daarnaast kan de orgaanklok worden ingezet om het beste moment te kiezen voor behandeling: in de actieve fasen reageren de organen bijzonder goed op alternatieve geneeswijzen zoals acupressuur, acupunctuur en gezondheidsthee.

Li Wu geeft ons met zijn boek een gefundeerde, begrijpelijke inleiding in het complexe systeem van de TCM:
* qi, yin en yang en de leer van de vijf elementen
* hoe ons lichaam via meridianen en partnermeridianen van energie wordt voorzien
* de orgaanklok: welk orgaan is op welke tijd actief?
* geneeskrachtige kruiden, massages, acupunctuur en acupressuur – welke natuurgeneeswijzen helpen?
* voorkomen en behandelen met complementaire geneeswijzen

Door weer naar onze innerlijke klok te gaan luisteren, kunnen we genezingsprocessen op gang brengen.

Li Wu is professor in de traditionele Chinese geneeskunde (Universiteit Yunnan) en studeerde psychologie in Duitsland. Daarnaast is hij qigongmeester, doctor in de acupunctuur en TCM en professor aan de University of East-West-Medicine in Californië. Hij heeft een succesvolle natuurgeneeskundige praktijk in München.Hoe weet de lever hoe laat het is? Net zoals we een ritme kennen van dag en nacht, heeft ook elk orgaan, en zelfs elke cel, een eigen tijdsindeling. Ons hele lichaam werkt in een ritme van 24 uur. Het respecteren van dit ritme zal positief op de gezondheid uitwerken.

https://www.succesboeken.nl/book/9789460151842

 

**************************************************************************************************************************************************************************************

9789492665072

In dit boek, Medical Medium Life-Changing Foods, gaat Anthony dieper in op de genezende kracht van tientallen vruchten, groenten, kruiden en specerijen, en eetbare wilde planten die een bijzonder effect op de gezondheid kunnen hebben.
Anthony beschrijft de eigenschappen van elk voedingsmiddel, de symptomen en aandoeningen die je ermee kunt verlichten of genezen, en de voordelen die je er op emotioneel en spiritueel gebied uit kunt halen. Het boek bevat tevens heerlijke recepten waarmee je maximaal van de heilzame eigenschappen van de voedingsmiddelen kunt genieten, variërend van zoete aardappel met gesmoorde kool tot honing-kokosijs.

Je gaat ontdekken;
• Waarom wilde bosbessen het ‘voedsel van de wederopstanding’ zijn, waarom de asperge de bron van de eeuwige jeugd is, en waarom citroenen je op kunnen beuren als je slecht nieuws hebt gehad.
• Welke voedingsmiddelen je het beste kunt eten als je last hebt van galstenen, een hoge bloeddruk, hersenmist, schildklierproblemen, migraine en honderden andere symptomen en aandoeningen.
• Welke genezende krachten kiwi’s, komkommers, kattenklauw, kokos en nog veel meer voedingsmiddelen hebben.
• Wat het mechanisme achter hevige trek is, hoe je stress in je voordeel kunt gebruiken en welke sleutelrol fruit bij onze vruchtbaarheid speelt.
Een groot deel van de informatie die Anthony deelt verschilt enorm van de gangbare medische kennis, dus verwacht niet dat je in dit boek allerlei feiten over voeding tegenkomt die je allang hebt gelezen of gehoord. Wat je bijvoorbeeld wel kunt verwachten is een volledig nieuw begrip van waarom sinaasappels meer te bieden hebben dan alleen maar vitamine C. Daarnaast krijg je een aantal krachtige hulpmiddelen aangereikt voor het genezen van je eventuele ziekte en voor het veilig en gezond houden van jezelf en de mensen van wie je houdt.

https://www.succesboeken.nl/book/9789492665072

**************************************************************************************************************************************************************************************

 

9789492665164

Medical Medium Thyroid Healing, Nederlandse editie
De waarheid achter de ziekte van Hashimoto, de ziekte van Graves, slapeloosheid, trage schildklierwerking, schildklierknobbels & het Epstein-Barrvirus

Het derde boek van Anthony William behandelt de schildklier.
Als je met een chronisch gezondheidsprobleem worstelt, ben je niet de enige. Je bent dan een van de miljoenen mensen die met de mysterieuze symptomen wordt geconfronteerd die de medische gemeenschap met schildklierziekte associeert. Net zoals zoveel andere mensen ben jij op zoek naar de grotere waarheid over de schildklier.
We wachten al meer dan honderd jaar op echte inzichten van artsen in schildklierproblemen, maar die zijn er nog niet. Zelfs de meest recente meningen van experts wijzen er nog niet op dat men grip heeft op wat er echt achter je klachten ligt. De ziekte van Hashimoto is niet een ziekte waarbij het lichaam zichzelf aanvalt. Er komt meer bij schildklierkanker kijken dan ons wordt verteld. Je verkeert niet in een hopeloze positie als je geen schildklier meer hebt. De schuld van een schildklierziekte moet niet bij je genen worden gelegd.
De huidige schildklierdiagnosen verklaren niet waarom jij al jaren last hebt van mysterieuze symptomen.
De betekenis van schildklierziekten, die tegenwoordig zo wijdverspreid zijn, is vele malen groter dan tot op heden is ontdekt.
De informatie in dit boek is uniek. Het is tijd dat je zelf de regie in handen neemt en een echte schildklierdeskundige wordt. Ontdek de werkelijke oorzaken en de weg naar genezing van tientallen symptomen en aandoeningen, waaronder:
• Angstgevoelens en depressie,
• Auto-immuunziekten,
• Complicaties met betrekking tot de zwangerschap,
• De ziekte van Hashimoto,
• De ziekte van Pfeiffer,
• Draaiduizeligheid,
• Dunner wordend haar en haarverlies,
• Fibromyalgie en CVS,
• Hartkloppingen,
• Hersenmist en concentratieproblemen,
• Het Epstein-Barrvirus,
• Hoofdpijn en migraine,
• Hyperthyreoïdie,
• Hypothyreoïdie,
• Kanker,
• Menopauzesymptomen,
• Onverklaarbare gewichtstoename,
• Pijn in het hele lichaam,
• Slaapstoornissen,
• Tintelingen en een verdoofd gevoel,
• Vermoeidheid.

https://www.succesboeken.nl/book/9789492665164

**************************************************************************************************************************************************************************************

 

9789492665393

Celery Juice Nederlands
Het meest krachtige medicijn van onze tijd

Bleekselderijsap … een oplossing voor elk viraal probleem, schrijft Anthony William in zijn boek Celery Juice, het 5e boek in de Medical Medium-serie. Het is wel heel bijzonder hoe iemand een heel boek kan volschrijven over een simpele groente, die bleekselderij heet.
Het is ongelooflijk wat een informatie er beschikbaar is over een stronk bleekselderij.
Er is een reden waarom je overal bleekselderijsap ziet: het redt levens terwijl het de gezondheid van mensen herstelt door klacht voor klacht aan te pakken. Beroemdheden schrijven op internet over hun dagelijkse gebruik van bleekselderijsap en mensen uit alle rangen en standen delen foto’s en getuigenissen van hun indrukwekkende herstel.
Bleekselderijsap laat zien dat het voor genezing zorgt als dat haast onmogelijk lijkt te zijn. Wat decennia geleden begon als een stille beweging is nu een wereldwijde genezingsrevolutie geworden.
In Celery Juice: Het meest krachtige medicijn van onze tijd dat wereldwijd miljoenen mensen geneest geeft Anthony William, de oprichter van de wereldwijde bleekselderijsapbeweging, informatie over het ongelooflijke vermogen van bleekselderijsap om voor enorme verbeteringen op elk niveau van onze gezondheid te zorgen:
* Genezing van het darmkanaal en verlichting van spijsverteringsstoornissen.
* Balans in bloedsuikerspiegel, bloeddruk, gewicht en bijnierfunctie.
* Neutralisatie en afvoer van toxinen uit de lever en hersenen.
* Herstel van gezondheid van mensen die lijden aan een enorm scala aan chronische en mysterieuze ziekten en klachten, zoals vermoeidheid, hersenmist, acne, eczeem, verslaving, ADHD, schildklierstoornissen, diabetes, SIBO, eetstoornissen, auto-immuunaandoeningen, de ziekte van Lyme en oogproblemen.
Anthony onthult eerst hoe bleekselderijsap zijn ontstekingsremmende, alkaliserende, levensveranderende werk doet, en geeft je daarna de krachtige, definitieve richtlijnen om jezelf door middel van bleekselderijsap correct en succesvol te reinigen.
Je krijgt instructies over hoe je het sap moet maken, hoeveel je moet drinken, wanneer je het moet drinken en wat je kunt verwachten als je lichaam begint te ontgiften, naast antwoorden op vragen zoals: Is het veilig om bleekselderijsap tijdens de zwangerschap of bij het geven van borstvoeding te drinken?, Is blenden beter dan juicen? en Kan ik mijn medicijnen erbij innemen?
In dit boek staat alles wat je moet weten – afkomstig van de bron zelf – om volop te profiteren van wat Anthony ‘een van de geweldigste genezende tonica aller tijden’ noemt.
“Bleekselderijsap verovert de wereld. Het is indrukwekkend hoe Anthony deze beweging heeft gecreëerd en een heel goede gezondheid heeft teruggegeven aan talloze mensen overal ter wereld.”
– Sylvester Stallone

 

https://www.succesboeken.nl/book/9789492665393

**************************************************************************************************************************************************************************************

9789045039879

Het grote moestuinierboek
Zaai, schep, groei, kijk, pluk, proef en verwonder.

Er zijn talloze redenen om iets eetbaars te willen telen in je eigen tuin. Omdat het lekker is, gezond, en leuk. Omdat het je dichter bij de natuur brengt. Omdat het goed is voor de planeet.
Gelukkig is er een weelde aan planten, kruiden en struiken die heel geschikt zijn voor teelt in de (achter)tuin en zelfs op het balkon: van aardbei, bieslook en courgette tot zeekool. Maar hoe begin je? Welke planten passen bij jouw ambities, karakter, en smaak?
In dit boek voorziet Elbrich Fennema de hedendaagse moestuinier van praktische informatie over bekende en minder bekende planten, over slimme oogststrategieën en teelttechnieken en deelt ze inzichten over samenhang in de tuin. Of je nu een absolute beginner bent of een door de wol geverfde moestuinier: Het grote moestuinierboek helpt je op weg naar een goede oogst.

https://www.succesboeken.nl/book/9789045039879

**************************************************************************************************************************************************************************************

 

9780944031599

If You Want to Be Rich and Happy, Don’t Go to School?

Ensuring Lifetime Security for Yourself and Your Children

Kiyosaki shows how to reverse the effects of negative programming one receives in school, replacing them with new habits that will set individuals and their children up for financial and emotional success.

“Robert Kiyosaki’s work in education is powerful, profound, and life-changing.”
– Anthony Robbins, author of “Unlimited Power” and “Awaken the Giant Within.”

https://www.succesboeken.nl/book/9780944031599

 

*****************************************************************************************************************************************************************************************************************

Wat ook gezond is:

Negatieve energieën opruimen in je huis !

Waarom je dankbaar moet zijn voor het Duister

Lichtwezen

Jij bent een wezen dat gedijt op licht.
Je ontstaat echter in de veilige donkerte van de baarmoeder. Daar ben je één met je moeder.

Uit die eenheid in het donker, wordt je geboren. Zo hup, het licht in.

Vervolgens leef je overdag, en slaap je ‘s nachts.
De nacht is je periode van herstel en opladen.

Je lichaam heeft direct zonlicht nodig om vitamine D aan te maken.

Je eet ‘opgeslagen’ zonlicht in voedsel, dat ook alleen maar groeit dankzij dat licht.

Je bent een lichtmens.
Omdat je floreert bij licht.

Wanneer iets ‘licht’ is, krijgt het de voorkeur. Omdat het vóór je werkt. En vaak ook nog eens makkelijker, sneller, leuker etc.

En dat is waarom je licht als ‘goed’ beoordeelt, en donker als ‘slecht’.

Je hoeft echt niet lang te zoeken om die interpretatie in een diversiteit aan vormen tegen te komen in religie, cultuur en folklore.

Maar klopt die aanname “licht is goed, donker is slecht” nog, wanneer je uitzoomt naar het functioneren van de wereld en het universum?

Dualiteit

Onze wereld bestaat bij de gratie van relaties. En wel de relaties tussen polariteiten. Polariteiten zijn twee, aan elkaar tegengestelde, aanvullende krachten.

Je leeft dus in een dualistische wereld van krachten, kwaliteiten en energiën die onderling afhankelijk zijn van elkaar. In andere woorden: het universum is interdependent (mooi Engels woord!).

Het één kan dus niet zonder het ander. Je kunt iets alleen ‘koud’ noemen, wanneer er ook een ‘warm’ is. Er is geen dik zonder dun, en geen positief, zonder negatief.

Je kunt pas ergens iets van vinden, als je het kunt vergelijken met iets anders.

Er valt gewoonweg niets te ervaren, zónder dualiteit.

In het Christendom wordt die dualiteit uitgebeeld door hemel en hel. In de Tao wordt deze ordening van de wereld (in mijn beleving) een stuk ‘neutraler’ uitgelegd.

Het heeft zijn vorm gevonden in het yin yang symbool.

Kwaliteit

Yin en yang zijn een eerste stap in het bepalen van de kwaliteit van een energie of kracht. Hierbij vertegenwoordigt yin de meer ontvangende, passieve en vrouwelijke kracht en yang de meer actieve, impulsgevende, mannelijke kracht.

Onthoud dat yin en yang uitdrukkingen zijn, die afhankelijk zijn van elkaar én de context waarin je ze gebruikt of benoemd.

Zo is de branding van de zee, yang ten opzichte van stilstaand water, en yin, wanneer je het zet tegenover een knapperend haardvuurtje.

Dankbaarheid

Jij gedijt bij licht. Dat maakt dat jij je goed voelt bij ‘licht’. Maar pas op: waar jij goed bij gedijt, wil niet automatisch zeggen dat dat het enige is dat juist is. Het is slechts een voorkeur!

Je mag nooit vergeten dat je het onderscheid in kwaliteit alleen maar kunt maken, omdat er ook een ‘duister‘ is.

Een duister dat hoogstnoodzakelijk is, omdat er zonder donker geen licht is. En andersom.

Het ‘duister’ bevat kwaliteiten die nodig zijn voor jouw functioneren. Accepteer en erken die duistere krachten. Dat kan soms wat oncomfortabel zijn…

Energie IS. Hóe je vervolgens de interactie aangaat met die energie, (van duistere of lichte kwaliteit, dat maakt niet uit) bepaalt de uitkomst van wat die relatie teweeg gaat/kan brengen.

Geef het duister de plek, waar het aanwezig kan zijn, waar het kan gedijen, zonder dat het de rest schade aanricht. Dit is waar clearing en space clearing om draait.

En wees dankbaar. Zonder duisternis was jij er immers nooit geweest.

 

*****************************************************************************************************************************************

Ook hier vooruitstrevende producten  en belangrijke informatie waarmee u uw gezondheid kunt verbeteren;

Weinig energie? Licht therapie zonder UV stralen.

Als we eerder zouden leren hoe we gezonder kunnen leven, en hoe ons lichaam werkt, zouden veel minder mensen ziek zijn. Weet u dat wij  ca. 60% energie uit licht gebruiken?

En dat slechts ca. 40 % van onze energie direct uit ons (stoffelijke) eten komt?

Thuis of bij één van onze therapiecentra lichttherapie ondergaan en genieten van de vele bewezen voordelen zoals verbetering van: huid, nagels, haren, tepelkloven, wondherstel, depressie, aanmaak en afgifte van hormonen, metabolisme/opname van voeding; zeer nuttig bij afvallen en aankomen van gewicht.

Maar er is meer! Veel méér! Kijk ook naar de ongekend positieve gebruikers ervaringen en duizenden  Officiele onderzoeks uitslagen    bij onder andere auto-immuun ziekten, ontstekingen, allergieën, depressie, burn-out, minder snel verzuring van spieren, beter slapen, haargroei enz. U krijgt minstens een goed humeur!

Hoe dat kan? Het licht werkt op onze allerkleinste cellen waaruit wij bestaan, onze basis. Cellen kunnen beter functioneren en daardoor ook onze algemene lichaamsfuncties.

https://www.xpoboost.nl/webshop/

 

 

Beweeg

Bewegen is goed voor onze gezondheid. Bewegen in een gezonde omgeving is nog beter! Bewegen zorgt voor een goede circulatie van uw bloed en regulering van afvalstoffen. Immuunsysteem, mentale gezondheid, botdichtheid, spieren, pezen, huid enz enz , echt van alles kan verbeteren!

 

Stress

*Teveel stress is slecht voor uw gezondheid, probeer op tijd te ontladen. Niet 1 x per week of per maand, je kan de toegebrachte schade door stress niet zomaar  in 1 dag/moment ongedaan maken. Je kan wel je levensstijl aanpassen., dit is in de meeste gevallen essentieel om zo gezond mogelijk te worden/ blijven. Ontspan daarom vaker (al is het kort) ; bv verschillende malen per dag een aantal minuten even los van het werk, eventjes je schoenen uit, naar buiten, op het gras als het kan. Je voelt je direct beter, “verlost”.

 

Te is meestal niet goed..

*Te vaak hetzelfde eten (ik eet gezond want ik eet elke dag….), te veel langdurig zonnen (met of zonder zonnebrand), te veel alcohol, te snel (en te veel) naar medicijnen grijpen, te veel en te lang binnen zijn onder kunstlicht en achter glas, te vaak en te veel zonnebrand en/of in combinatie met make-up en zonnebril gebruiken ( geen aanmaak van o.a. vitamine  D) , te veel extra vitaminen innemen, maar ook: teveel denken aan dingen die misschien (of zeker) niet goed voor u zijn ( No-Cebo effect) en zo nog verschillende andere zaken, kunnen voor uw gezondheid negatief uitpakken. Wees bewust of vraag hulp bij het bewust worden van uw leefgedrag t.o.v. uw gezondheid, u heeft voor een groot deel de regie in handen.

 

Drink (zuiver) water

*Drink regelmatig en voldoende (zuiver) water om het lichaam te reinigen en om het optimaal te functioneren. Drink weinig of niet tijdens het eten, u verdund zo de maagsappen die voor vertering zorgen. Drink bijvoorbeeld 15-20  minuten na het eten. Weet u wat er allemaal in ons drinkwater zit? Misschien niet heel erg veel medicijnen en andere kwalijke stoffen, maar u drinkt en douched wel elke dag. Wanneer u iets dagelijks doet, worden de verhoudingen uiteraard heel anders. Water zuiveren zonder stroom te gebruiken:   https://www.xpoboost.nl/product/aqualine-12-glas/

 

Zon!

*Zon is zeer belangrijk voor onze gezondheid. Zorg dat ochtendlicht, liefst vanaf zonsopgang, uw ogen / keel/hals (schildklier) en liefst nog meer huid, kan bestralen. Niet recht in de zon kijken, een beetje er langs.  De eerste 2 uur vanaf zonsopkomst zijn zeer belangrijk bij het aanmaken van o.a. melatonine, cortisol en serotonine. Dat zorgt er voor dat de hormonen s’nachts uw lichaam kunnen herstellen tijdens de slaap. Maar ook zorgt  serotonine het ‘gelukshormoon’ ervoor dat je je alert en stabiel voelt, zonder zonlicht hebben we een verhoogd risico op depressies en seizoensgebonden aandoeningen.

Ook middag en avondzon (en rood licht), zijn zeer belangrijk voor de aanmaak van vitaminen en hormonen. Gedurende de gehele dag is er ca 40% infra rood licht in het zonlicht spectrum, ook dit is belangrijk. Infraroodlicht stralen kan een mens niet zien, verwar dit niet met een product met een zogenaamde “infrarood ” lamp waar een rood glas/kapje overheen gemonteerd is.

Dus als u zorgt dat u minimaal 3 x ca 20 minuten per dag (Liefst iets langer,ochtend/middag/avond) in de zon vertoeft met zoveel mogelijk onbedekte huid ( dus geen zonnebril, make-up of zonnebrand, kan ons lichaam beter functioneren en cellen herstellen. Als u dan meteen met blote voeten contact maakt met de aarde heeft het een dubbel effect (verlaging deuterium gehalte, oftewel het gedeelte lichaamsvocht wat vervuild is, wetenschappelijk bewezen! ). U slaapt beter, en krijgt meer energie!

 

Slaap problemen

Als je problemen hebt met slapen, is de oplossing wellicht wat je niet verwacht: de ochtendzon, Wat! alweer de zon, ja zeker, hier nog iets nader uitgelegd.

Ochtendzon, hoeveel en wanneer je het krijgt, heeft een aanzienlijke invloed op je slaap. Het klinkt misschien tegen je intuïtie, aangezien veel mensen graag uitslapen, maar wordt je dan ook echt gezonder?

Lees verder om te begrijpen hoe het ochtendzonlicht je slaap kan verbeteren, en waarom het ochtendzonlicht zo goed voor je is: ochtendzonlicht versterkt uw natuurlijk circadian ritme.
Veel van de biologische processen zoals waaronder je eetlust, energieniveaus, hormoonproductie en lichaamstemperatuur in je lichaam, worden bepaalt door het circadiane systeem van je lichaam. Mensen zijn dagelijkse wezens, onze circadiane ritmes zijn afhankelijk van het draaien van de aarde ten opzichte van de zon. ‘circadiaan’ betekent vrij vertaald ‘rond de dag’ .

Lichaamstemperatuur

Wat betreft slapen, hier belangrijke details die u moet begrijpen rond licht en uw circadiane ritmes. Gedurende de dag ondervindt u lichte schommelingen in uw kernlichaamstemperatuur.
Je lichaam bereikt het koelste punt in de vroege ochtend, voordat je wakker wordt. Terwijl je lichaam je voorbereidt om wakker te worden, komt cortisol vrij, het geeft je lichaam energie en warmt je lichaamstemperatuur op. Je temperatuur bereikt zijn hoogste punt gedurende de dag, voordat hij ‘s avonds weer begint te dalen, wat je hersenen aangeeft dat het tijd is om in slaap te vallen.

Als je lichaamstemperatuurveranderingen in een grafiek zet, zie je dat de lichaamstemperatuurveranderingen en de opkomst en ondergang van zonlicht bijna gelijk lopen. Na zonsondergang beginnen onze lichamen af te koelen, waardoor melatonine wordt vrijgegeven en de slaap wordt voorbereid. Melatonine is het hormoon dat uw slaap reguleert. Rond zonsopgang gebeurt het tegenovergestelde, melatonine verlaagt en verhoogt onze lichaamstemperatuur.

Fout licht

Als je, zoals veel mensen, beeldschermen van TV, telefoon, computer ook  ‘s avonds en ‘s nachts gebruikt, kunnen ze je hersenen aanmoedigen ( zelfs binnen 15 seconden!) om je energieniveau op peil te houden tot op het moment dat je, ironisch genoeg, ze kunt gebruiken om’ tot rust te komen ‘. Het is geen wonder zoveel mensen aan slapeloosheid lijden.
Gelukkig kun je de effecten van kunstlicht voor een gedeelte tegengaan. Draag ‘s avonds en ‘s nachts een blauwfilterbril wanneer u uw technische apparaten gebruikt, en ook gedurende de dag als u (binnen) onder kunstlicht werkt/woont/leeft.  Versterk ‘s ochtends uw natuurlijke circadiaanse (bio) ritmes met blootstelling aan ochtend zonlicht.

Zuiver licht

Hoewel we de zon als geel beschouwen, is het licht dat de zon uit straalt een full-spectrum licht. Het bevat niet exact dezelfde heldere blauwe golflengten van licht die uw technische apparaten hebben, maar in een veel krachtigere en zuiverdere vorm. Door je ogen vroeg in de ochtend aan dit heldere licht bloot te stellen, geef je je hersenen een signaal dat het tijd is om de melatonine afgifte te onderdrukken.

 

Welvaartsziekten, Natuurlijk!

Onze voorouders begonnen te werken zodra het licht was, en gingen slapen als het weer donker werd. Een ideaal bio ( circadiaans) ritme. De avonden werden hooguit verlengd door een kaarsje aan te steken als verlichting. Ná het uitvinden van het elektrisch licht (1870) zijn er pas systeemziekten ontstaan. Destijds waarschuwden al verscheidene artsen, dat elektriciteit onze gezondheid zou kunnen gaan schaden. Hoe voelt het voor u als u alle elektriciteit uitschakelt ? en een kaarsje aanmaakt ?

En hoe voelt het in de natuur waar weinig tot geen straling en elektriciteit is? Speciaal gevoel toch? Een rustig, positief en een beetje vakantie achtig gevoel. Dat gevoel is zeer logisch. “NATUURLIJK” zelfs. Maar zo hoort het gevoel bijna altijd te zijn…

We gebruiken het woord natuurlijk maar al te vaak, maar is het ook zo bedoeld? Veel zaken waarbij we zeggen “ja natuurlijk” of “ja natuurlijk doen we dit zus of zo” ,  bedoelen eigenlijk mee dat het vanzelfsprekend is. Dat woord zou dan beter passen. Hoewel vanzelfsprekend tegenwoordig ook een andere betekenis heeft dan in vroegere tijden.

We zijn veel en véél gevoeliger dan de meeste mensen denken te zijn. Onze en energie / trillingen van anderen kunnen we allemaal voelen.

Sommige mensen beweren dat het onzin is en dat ze zoiets niet voelen. Neem dan dit voorbeeld ; ” je staat bij de kassa en bent bijna aan de beurt, je hebt een positief/normaal gevoel. Achter je staat iemand die na jouw beurt, de kassa wil overvallen. Deze persoon is uiteraard gespannen. Je hebt deze persoon nog niet gezien. Maar op een moment draai je je om, zodat je kan zien wie het is die achter je staat. Vóórdat je omdraait heeft je lichaam/bewustzijn de spanning  van de overvaller in spé waargenomen.  Dat gevoel zijn vele mensen niet meer van bewust, en dat zorgt voor veel problemen.

Dat gevoel wordt ernstig verstoord door o.a. elektronische zaken die niet zomaar “natuurlijk” zijn. We zijn niet gemaakt om permanent in verbinding te staan met stralingen zoals 1,2,3,4,5G, WiFi, Bluetooth, andere  EMF /elektro magnetische straling zoals magnetrons en inductieapparaten.

We zijn een wandelende sensor. Onze sensor wordt ernstig verstoord, wat bijdraagt aan “overspanning” van ons systeem. Mensen gaan vreemde dingen doen, kunnen niet meer goed nadenken, hebben een zeer korte spanningsboog, slapen niet meer goed. Daardoor ontstaat er dus ook geen herstel van het lichaam,  want dat doen we s’nachts. We gaan “medicijnen” gebruiken die vele werkingen hebben, die onterecht ” bijwerkingen” worden genoemd alsof het aan jouw lichaam ligt dat die ontstaan.Als je stopt met die medicatie, stoppen de “Bijwerkingen” ook, dus waar zou het dan aan liggen?

Ons lichaam en mentale staat /onze sensoren zijn overbelast. Daarbij opgeteld de vele toxines waaraan we bloot staan zoals in producten van voeding en voor de huid / deo/tandpasta/zonnebrand/E-nummers, enzovoorts. Gelukkig komen er ook steeds meer gezondere producten op de markt en kunnen we kiezen voor gezondheid. Ga er van uit dat alles wat je op je huid smeert (gezond) eetbaar moet zijn. Het trekt immers binnen seconden in je huid en zo verder in je gehele systeem.

We horen zijn verbonden te zijn met de aarde, daarom voelt het goed in de natuur, logisch toch? Ja Natuurlijk!

Cortisol Productie

Als reactie hierop zullen je hersenen de cortisol productie verhogen. Cortisol en melatonine werken indirect ten opzichte van elkaar. Cortisol is in de volksmond bekend als uw stresshormoon. Hoewel een te hoge hoeveelheid cortisol gevaarlijk kan zijn, is cortisol in gezonde hoeveelheden goed voor je. Dit activerende hormoon geeft je lichaam energie en bereidt je voor op de dag.

Naast licht straalt de zon ook veel warmte uit. Ochtendzon kan je lichaam opwarmen, waardoor je natuurlijke thermo-regulatieproces wordt vergemakkelijkt en de cortisol productie wordt bevorderd.

Serotonine – Melatonine

Ten slotte beïnvloedt zonlicht nog een ander hormoon dat verband houdt met slaap. Grotere blootstelling aan zonlicht wordt geassocieerd met een afgifte in serotonine. Serotonine speelt een belangrijke rol bij de productie van melatonine, omdat uw pijnappelklier serotonine omzet in melatonine.

Serotonine staat ook bekend als het ‘gelukkige’ hormoon vanwege het vermogen om de stemming op te heffen.
Ochtendzon biedt naast slaap ook andere gezondheidsvoordelen. Meestal verhoogt het uw vitamine D-productie, waardoor uw immuunsysteem gezond en gelukkig blijft. Gezonde hoeveelheden zonlicht worden ook geassocieerd met sterkere botten en kankerpreventie.

Combineer indien mogelijk uw ochtendzon met oefening zoals yoga voor een extra energieboost en fitheid.

Zelfs als het buiten bewolkt is: U krijgt nog steeds de voordelen van het ochtend zonlicht.

 

Kunstlicht

*Kunstlicht en binnenshuis zijn is in veel gevallen niet goed voor onze gezondheid.

Het heeft een negatief effect op onder andere vitamine A en ons circadiaanse ritme.

Het circadiaanse systeem is met name nadelig gevoelig voor blauw/groen licht (rond 480 nm).

Probeer uw huid bedekt te houden met kleding, en bescherm uw ogen met een blauwfilterbril als u binnen werkt/woont/leeft, computer, TV en telefoonschermen gebruikt. Aanmaak van vitaminen wordt hierdoor namelijk verstoord.

 

Aarden

*Ga naar buiten tijdens de pauze’s (of thuis s’morgens en s’avonds) en doe uw schoenen en sokken uit. Contact maken met de aarde is wetenschappelijk bewezen gezond: U voelt u beter, net zoiets als douchen, maar ook kan daardoor uw Deuterium gehalte in uw lichaamsvocht hierdoor verlagen. Dit is een vorm van vervuiling in uw lichaamsvocht. Bij een te hoog deuteriumgehalte kunnen de elektromagnetische signalen in het lichaam moeilijker worden overgebracht met alle gevolgen van dien.

Massage wanneer u maar wilt:

*Een (goede kwaliteit) elektrische massagestoel kan ook uw stress niveau verlagen en uw spieren soepel houden. Ook de bloedsomloop word gestimuleerd. Eenvoudig met een druk op de knop, geen afspraak nodig, u wordt gemasseerd wanneer u wenst. RelexZ verkoopt massagestoelen van de beste fabrikant welke reeds sind 1962 bestaat!b Volgens onze visie (en veel anderen) zijn dit de enige stoelen die zo goed bijdragen aan bewustwording.

Yoga

*Ga naar yoga les, zeer ontspannend en ideale oefeningen om soepel te blijven(of te worden). Ook wordt je zo bewust van je spanningen en leer je deze los laten. Er zijn vele yoga centra in Nederland. Bij ons in de buurt: https://yogabindu.nl/

Meditatie

*Mediteer, dit hoeft niet persé volgens een specifieke meditatie methode. Als het u rust brengt in uw hoofd levert het uiteindelijk altijd winst op. Kijk op internet naar verschillende vormen van meditatie en laat u inspireren om zelf een vorm van meditatie te ontwikkelen die bij u past. Alleen stil zitten/staan en genieten van uw omgeving kan al genoeg zijn.

Voeding

*Eet zo veel mogelijk zuiver en vers, onverpakt en biologisch. Groente bevat veel lichtenergie door fotosynthese. Die energie kunnen we zeer goed gebruiken om gezond te blijven.

Fytonutriënten

**Fytonutriënten zijn bioactieve inhoudsstoffen van eetbare planten.
Mineralen en vitaminen vallen ook onder de fytonutriënten.
Daarnaast is er een grote hoeveelheid andere nutriënten waar mensen baat bij hebben. Bitterstoffen, alkaloïden, looistoffen, glycosiden, saponinen, organische zuren, harsen en slijmstoffen zijn verschillende categorieën fytonutriënten. Verdiep u eens in meer en verschillende groenten en groente sappen.

*Fytonutriënten zijn goed tegen kanker, diabetes mellitus en hart- en vaatziekten. In plantaardige producten zitten fytonutriënten. Fyto betekent plantaardig en nutriënt betekent voedingsstof. Ze worden ook fytochemicaliën genoemd. Ze onstaan door fotosynthese, licht. Het zijn uiteraard chemische verbindingen maar geen kunstmatige verbindingen; ze komen alleen in plantenproducten voor.


Daling fytonutriënten in voeding

*Aangetoond is dat de laatste 20 jaar het aantal fytonutriënten in voeding enorm is gedaald. Dat komt onder andere door pesticiden die worden gebruikt en het telen op verarmde grond. Een andere reden dat mensen vandaag de dag minder fytonutriënten binnen krijgen is omdat we verwerkt voedsel eten wat is ontdaan van belangrijke fytonutriënten.


*Biologische groenten
                

Het is echt veel beter om biologische groente en fruit te kopen dan groente uit potjes, blikjes en pakjes met groenten of sauzen. Vaak is het aantal fytonutriënten vrijwel tot wel bijna 0 % gereduceerd als het in voorbewerkt voedsel zit. Niet zo vreemd dus dat je ziek wordt als je voorbewerkt voedsel eet in deze stressvolle wereld van nu met allerlei constante prikkels om ons heen.


Fytonitriënten als basis voor medicijnen

*Fytonutriënten vormen veelal de basis voor medicijnen. Aspirine is een kunstmatige, gesynthetiseerde stof die van origine werd gemaakt van wilgen. Hippocrates, adviseerde al 2500 jaar geleden, wilgenbladthee te drinken tegen koorts. Het fytonutriënt salicine is verantwoordelijk voor het antikoortseffect van wilgenblad. Een ander voorbeeld is het antikankermedicijn taxol. Dat wordt verkregen door fytonutriënten van de taxus te extraheren.


Aantal verschillende  fytonutriënten
.

* Er zijn wel 5000 verschillendfytonutriënten. Sommige fytonutriënten verdwijnen niet door te koken of te bakken. Een voorbeeld daarvan is lycopeen, dat vooral in tomaten zit.Behalve in tomaten zit lycopeen ook in rood-oranje groente en fruit zoals watermeloen, wortelen, papaya, roze guave, roze grapefruit, goji-bessen en rode paprika´s.

Onderzoeken tonen aan dat er een duidelijk verband is tussen de consumptie van Lycopeen en een lager risico op hart- en vaatziekten. Zij concludeerden dat dit fytonutriënt het LDL-cholesterol en de bloeddruk verlaagt en de functie van de bloedvaten kan verbeteren.

Het lichaam van mens en dier maakt geen lycopeen aan maar haalt dat uit plantaardige voeding.

Door olijfolie toe voegen aan lycopeen houdende voeding, wordt het nog beter opgenomen door ons lichaam.


*Synthetisch Lycopeen  

Let op! Weet wat u eet! Bereide voeding en drank kan ook toegevoegde (synthetische) lycopeen bevatten. Synthetisch Lycopeen wordt gebruikt voor het kleuren van voedingsmiddelen, zoals soepen en heeft het E-nummer E160d. In 2009 heeft de Europese Commissie lycopeen toegelaten als voedselingrediënt (dus niet enkel als kleurstof). Het mag onder andere gebruikt worden in sportdranken, vetten en dressings, en voedingssupplementen. Het gaat specifiek over synthetisch lycopeen dat door BASF wordt geproduceerd.

De louter goedbedoelde informatie op onze website is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.